Polgármester

Polgármester: Győri Máté

GyoriMateSzüleim harmadik gyermekeként, Szegeden láttam meg a napvilágot, 1970 december 18-án.
Máténak neveztek el, ami azt jelenti: “Isten ajándéka”. Ennek megfelelően, nagy szeretettel neveltek engem, két bátyámat és a húgomat is, felkészítve bennünket, hogy megállhassuk helyünket az életben.

1989-ben ismertem meg a feleségemet, akivel két év múlva (20 évesen! :-)) házasságot is kötöttem. Hála Istennek, ma is nagyon szeretjük egymást. Gyermekeink már felnőttek, fiatal felnőttekként bontogatják szárnyaikat. Sok örömünk van bennük! 2002-ben költöztünk Ercsibe, ahol házat építettünk. Kedves szomszédaink vannak, akiknek a segítségét már számtalan helyzetben tapasztalhattuk. Megszerettük a várost és az itt lakókat.

Természetesen bennünket is érintenek a helyi nehézségek, de nem szeretnénk beletörődni abba, hogy mindennek így kell maradnia. Ezért csatlakoztam a Polgárőrökhöz, és ezért fogadtam el a FIDESZ helyi csapatának megtisztelő felkérését 2010-ben és 2014-ben is, hogy polgármesterjelöltjük legyek.
Négy éven át, 2010-től 2014-ig, alpolgármesterként dolgoztam, így még alaposabban megismerhettem a város lehetőségeit, erőforrásait és problémáit is.
Polgármesterként is úgy látom, hogy egy – az eddigiektől eltérő – gondolkodásmód segítségével jelentős változást, fejlődést érhetünk el Ercsi életében. “ERCSI TÖBBRE KÉPES!”- ez a meggyőződésem. Tele vagyok ötletekkel, tenni akarással, és tudom, hogy Önökkel – és képviselő barátaimmal – olyan hellyé tehetjük városunkat, ahol szeretünk élni, sőt amire büszkék is lehetünk!

Vissza kell szerezni Ercsi megbecsülését!

A középiskolában nyomdásznak tanultam, ahol megtanultam becsülni a fizikai munkát végző embereket. Katonai szolgálatom után teológiai diplomát szereztem, és lelkészként dolgoztam. Ezt követően, négy éven át az Egyesült Államokban, Kaliforniában tanultam, ahol mester-fokozatot szerezhettem, amely képzésnek részét képezte a vezetéstudomány és a kommunikáció is. Tizenhat év alatt vezetőként kisebb és nagyobb szervezeteket irányítva (Karcagon, Budapesten és országosan is), sokrétű vezetői tapasztalatra tehettem szert. Jelenleg is egy kisebb protestáns egyház vezetője vagyok.

Mivel az angol nyelvet társalgási szinten beszélem, munkám és utazásaim során számos külföldi szervezet működését megismerhettem. Az országot és más magyarlakta területet bejárva sok olyan élménnyel gazdagodtam, melyeket szívesen hasznosítok Ercsi javára.
Az elmúlt négy évben alpolgármesterként alaposan kiismertem a közigazgatást, az önkormányzati működést, de sikeresen levezettem egy nemzetközi EU-s projektet is (DaHar), ahol nélkülözhetetlen tapasztalatokat szereztem az úniós pályázati források lehívása és felhasználása területén.

Szabidőmben szívesen olvasok, szeretem a jó filmeket, koncerteket, színházi előadásokat is. Utazni is nagyon szeretek, de helyben is jól érzem magam, családom és barátaim körében, akiknek a társasága nagyon fontos a számomra.

Köszönöm, hogy rám szánta ezt a néhány percet!

Tisztelettel:

Győri Máté

Videó portré:

FOGADÓÓRA:
– helye: Polgármesteri Hivatal
– ideje: minden hónap utolsó hetének szerdája, 9:00 órától 11:00 óráig

Győri Máté polgármesteri beszámoló 2016